ZF 24

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă

Autor: Andrei Chirileasa

30.05.2013, 19:06 315

Acţiunea zilei de ieri

 
  • Evoluţia acţiunilor Impact Bucureşti (IMP, lei)

Acţiunile dezvoltatorului imobiliar Impact (IMP) au crescut ieri cu 7,1%, pe fondul unor tranzacţii de 256.000 de lei, mult peste media zilnică din ultima perioadă, ceea ce indică intrarea la cumpărare a unui investitor mai mare. Omul de afaceri Gheorghe Iaciu a preluat în acest an 29% din acţiuni şi a schimbat deja consiliul de administraţie, urmând să numească şi un nou CEO. Investitorii aşteaptă revenirea companiei după aceste schimbări. Impact are o capitalizare de 32,8 mil. lei (7,5 mil. euro).

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile Transgaz Mediaş (TGN), care au crescut puternic după finalizarea ofertei prin care statul a vândut pe bursă 15% din companie. Preţul va rămâne probabil aproape de 207 lei până la data ex-dividend (12 iunie).

  • Acţiunile Mefin Sinaia (MEF), care s-au corectat în ultimele două zile cu 15% după ce se dublaseră săptămâna trecută. Azi ar urma să fie publicat preţul pe care compania îl va plăti acţionarilor care vor să se retragă în procesul de delistare de la bursă. Ieri, acţiunile au închis la 3,3 lei.

  • Acţiunile Transelectrica (TEL), care au fost suspendate ieri pentru derularea AGA.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 31.05.2013

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO