ZF 24

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă

Autor: Adrian Cojocar

12.06.2013, 20:29 242

Acţiunea zilei de ieri
 

Acţiunile Transgaz (TGN) s-au corectat ieri cu 7,84% (16 lei) în condiţiile în care începând de ieri investitorii care cumpără aceste titluri nu mai beneficiază de dividendul de 21,29 lei din profitul pe anul trecut.

Cei care au cumpărat înainte de data ex-dividend au ieşit pe plus. Investitorii care au cumpărat acţiuni în oferta din mai prin care statul a vândut 15% din Transgaz, la 179 de lei, au obţinut câştiguri substanţiale. Transgaz este una dintre companiile apreciate pentru politica de dividend.

WikiZF: Profilul companiei Transgaz

 

Acţiuni de urmărit azi

  • Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) în condiţiile în care luna aceasta se decide dacă Hidroelectrica iese sau nu din insolvenţă, iar Nuclearelectrica ar putea lansa oferta de listare la bursă.

  • Titlurile Compa Sibiu (CMP), care au înregistrat creşteri semnificative în ultima lună pe bursă. Ieri, acţiunile CMP au câştigat 4,3%.

  • Acţiunile Contor Group Arad (CGC), în contextul în care acţionarii companiei vor discuta în AGA din iulie reducerea capitalului social prin anularea acţiunilor răscumpărate de la fostul acţionar majoritar.

WikiZF: Profilul companiei Fondul Proprietatea

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 13.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO