ZF 24

Jurnal de bursă 22 nov. 2013

Jurnal de bursă 22 nov. 2013
21.11.2013, 20:39 328

Acţiunea zilei de ieri

Acţiunile OMV Petrom (SNP) au urcat ieri cu 0,6% pentru a treia şedinţă la rând după ce recent Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a vândut un pachet de 1,6% din acţiunile companiei printr-o ofertă privată adresată acţionarilor societăţii.

Ieri acţiunile Petrom au închis şedinţa la preţul de 0,457 lei/unitate, faţă de 0,42 lei, preţul primit de BERD în urma vânzării pachetului scos la vânzare. Ieri s-au mai derulat pe piaţă şi două tranzacţii speciale în valoare de 3,8 mil. lei care au vizat peste 8 mil. de titluri Petrom.
 

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile Nuclearelectrica, după ce conducerea societăţii a convocat acţionarii pentru prelungirea acordului de investiţii încheiat de companie cu ArcelorMittal şi Enel pentru proiectul de investiţii de la unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă.

  • Acţiunile SIF Banat-Crişana, care a publicat pe bursă raportul auditorilor KPMG privind achiziţiile de obligaţiuni Romenergo realizate de societate.

  • Titlurile Prodplast Bucureşti, care au urcat ieri cu 2% şi au atins un nou maxim pentru acest an.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 22.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO