ZF 24

Kaufland, grupul german care a ajuns cel mai puternic comerciant din România, face o mutare surpriză pe tabla de şah a retailului

Autor: Cristina Roşca

02.10.2015, 10:41 134770

Grupul german Kaufland, cel mai puternic comerciant din România cu peste 100 de hipermarketuri cu preţuri mici şi cu afaceri de 1,8 mld. euro anul trecut, se va extinde pe piaţa din Republica Moldova, potrivit unui anunţ al companiei.

Nemţii sunt prezenţi astăzi pe şapte pieţe din Europa, respectiv Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croaţia, Bulgaria şi România, cu peste 1.100 de magazine.

„În anul 2005 am deschis primul magazin Kaufland în România, iar de atunci am ajuns la peste 100 de magazine deschise, două centre logistice şi am creat peste 15.000 de locuri de muncă. Expansiunea reţelei continuă (...) prin urmare, având în vedere şi contextul legăturilor istorice şi culturale foarte strânse între România şi Republica Moldova, la aniversarea a zece ani de activitate, Kaufland România anunţă extinderea reţelei de magazine şi în această ţară”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Ei spun că deja s-au realizat primii paşi pentru demararea acestui proiect, ce va fi coordonat direct de către Kaufland România, cu intenţia de a deschide mai multe magazine. „Oraşul în care intenţionăm să deschidem magazine este deocamdată capitala ţării – Chişinău – prima deschidere fiind aşteptată peste aproximativ doi ani.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO