ZF 24

Kaufland îşi anunţă exitul de pe piaţa australiană. ”Vrem să ne concentrăm pe business-ul din Europa în viitorul apropiat”

Kaufland îşi anunţă exitul de pe piaţa australiană....

Autor: Ştefan Stan

22.01.2020, 13:28 2116

Reţeaua de retail Kaufland, care trebuia să se extindă în Australia, după ce a cumpărat deja mai multe terenuri, a anunţat că se va retrage din piaţă, potrivit presei străine.

Lanţul de supermarketuri, care are deja 200 de angajaţi în Australia, anunţase iniţial că va deschide magazine în 9 locaţii.

”Nu este o decizie simplă pentru noi. Mereu ne-am simţit bine-veniţi în Australia. Am vrea să le mulţumim angajaţilor şi să ne cerem scuze pentru problemele pe care decizia noastră le-ar putea cauza”, a spus Frank Schumann, CEO Interimar al Kaufland International.

Kaufland este al patrulea cel mai mare lanţ de retail din lume. Potrivit declaraţiilor, compania a anunţat că îşi va concentra eforturile de business pe piaţa europeană în viitorul apropiat. 

Grupul german Kaufland, liderul pieţei de comerţ ali­mentar din România, are un buget de investiţii de 300 mil. euro pentru piaţa locală în 2020.

Suma este, din datele ZF, cea mai mare de până acum, cu 50% peste nivelul din 2018 şi triplă faţă de alţi ani. Banii merg către achiziţia de terenuri, tehnologii noi şi expansiune. Mai exact, compania are planificate 10 ma­gazine noi în 2020, dar şi modernizarea unora dintre cele 127 deja existente şi achiziţia de terenuri pentru dezvoltarea ulterioară.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO