ZF 24

Kaufland majorează din nou salariile lucrătorilor comerciali la un minim de 2.000 de lei brut

Kaufland majorează din nou salariile lucrătorilor...

Autor: Cristina Roşca

21.11.2016, 21:04 26664

Kaufland, unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu peste 15.000 de salariaţi, majorează salariul minim în companie pentru lucrătorii comerciali din magazine, acesta ajungând la 2.000 de lei brut (circa 1.500 de lei net), sumă ce include şi tichetele de masă. De altfel, cea mai mare parte a angajaţilor Kaufland lucrează în cele 110 magazine pe care compania le are în România. Mai mult, o bună parte dintre aceştia sunt lucrători comerciali.

“În funcţie de vechime, salariul unui lucrător comercial poate ajunge chiar şi până la suma de 3.800 lei brut, aceasta cuprinzând sporuri şi tichete de masă. Creşterile salariale au loc periodic în companie, ultima fiind implementată în luna mai 2016. Noua majorare va avea loc efectiv de la 1 martie 2017”, spun oficialii grupului german, liderul comerţului local cu afaceri de peste 2 mld. euro anul trecut.

Până nu de mult salariile din companii erau un subiect tabu, însă în ultima perioadă tot mai mulţi jucători îşi fac publice aceste cifre. Un exemplu este Kaufland, care este cunoscut în piaţă ca angajatorul care plăteşte printre cele mai mari salarii alături de Lidl, compania soră. Ambele reţele fac parte din grupul Schwarz.

Anunţul Kaufland de majorare salarială vine într-o perioadă dificilă pe piaţa de muncă, o perioadă în care companiile din toate domeniile anunţă dificultăţi în a găsi angajaţi. În România salariul este unul dintre principalele criterii atunci când românii îşi aleg un job nou. În acest context, grupul Kaufland a majorat constant remuneraţia în ultimii ani.

De asemenea, Kaufland România anunţă şi creşterea perioadei minime de concediu de odihnă anual, de la 21 la 22 lucrătoare, acordând astfel angajaţilor săi o zi liberă în plus. Retailerul oferă zile suplimentare de concediu de odihnă în funcţie de vechimea în companie, ajungând până la 25 de zile pe an, cu 4 zile mai mult decât prevede legislaţia României. Pe lângă acestea, compania recompensează implicarea angajaţilor săi în cauze sociale şi acordă câte 2 zile libere plătite pe an pentru acţiuni de voluntariat.

“(…) Personal, am o abordare de management în care sunt mai degraba coach, astfel încât echipa să aibă libertatea de a lua decizii şi de a şi le asuma. Cultura noastră este puternic axată pe oameni şi punem preţ pe dezvoltarea lor în companie. Avem o responsabilitate imensă faţă de echipa noastră, care vine odată cu statutul de cel mai mare angajator din România”, a declarat Marco Hössl, CEO Kaufland România.

Kaufland România le acordă angajaţilor posibilitatea de a opta pentru servicii de asigurare voluntară privată de sănătate, care permit tuturor să aibă acces la o reţea naţională vastă de clinici şi cabinete medicale la care angajaţii pot apela oricând.

Pe viitor programul de lucru în companie va deveni unul flexibil, spun oficialii Kaufland fără să ofere detalii. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO