ZF 24

Kaufland şi-a stabilit obiectivul: afaceri de 2 mld. euro până în 2018

Kaufland şi-a stabilit obiectivul: afaceri de 2 mld....

Autor: Cristina Roşca

05.08.2014, 00:08 3015

România are doar patru companii cu afaceri de peste 2 mld. euro, Dacia, două companii din grupul OMV şi Rompetrol Rafinare.

 

Kaufland, lanţul de hipermarketuri cu preţuri mici, este în prezent liderul co­mer­ţului local, cu afaceri de 1,64 miliarde de euro anul tre­cut, în creştere cu aproape 14% faţă de 2012. Germanii au devenit liderul comerţului local în 2011 după ce au de­păşit Metro Cash&Carry, care deţinuse supremaţia timp de 15 ani.

„Kaufland şi-a bugetat deja să ajun­gă la afaceri de două miliarde de euro în România până la finalul anului financiar 2017-2018, ce se încheie la finalul lunii februarie. O dată la trei ani compania se uită la ce potenţial mai are piaţa din România, iar în momentul în care consideră că se apropie de potenţialul maxim, germanii vor frâna expansiunea“, spun surse apropiate companiei.

WikiZF: Profilul companiei Kaufland

Pentru moment, reţeaua merge mai departe cu 9-11 noi deschideri de hipermar­keturi pe an, ceea ce va însemna investiţii de peste 100 mil. euro anual, dar şi o creş­tere constantă a businessului. Kauf­land s-ar putea distanţa astfel şi mai mult de competitorii săi pe care i-a lăsat în urmă în criză sau i-ar putea determina pe aceştia să apeleze la fuziuni şi achi­ziţii pentru a avea o şansă mai mare la po­ziţia de lider al comerţului local.

Germanii au intrat pe piaţa locală în 2005 şi de atunci s-au extins puternic, ajungând la 89 de magazine în 2013.

Cifra de afaceri îi situează pe nem­ţi pe prima poziţie în topul celor mai mari ju­că­tori din comerţ, la distanţă de Car­re­four, Auchan şi Metro Cash& Carry, fiecare cu afaceri de circa 1 mld. euro.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- planurile de extindere ale reţelei pentru Bucureşti 

- strategia Kaufland, vânzările per magazin, evoluţia vânzărilor medii comparativ cu lanţurile de retail concurente 

- relaţia Kaufland cu băncile locale, bugetul anual de investiţii 

- cine este Dieter Schwarz, miliardarul german care controlează Lidl şi Kaufland

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO