ZF 24

Kosarom aşteaptă 40 mil. euro din vânzări de carne: „Ne uităm către piaţa chineză, are nevoie de mâncare, iar noi putem livra“

Neculai Apostol, proprietarul grupului Kosarom

Am mers la toate târgurile şi expoziţiile importante din industria alimentară. Reuşim să semnăm contracte pentru că nu mergem acolo degeaba. Deşi prezenţa pro­du­că­torilor este susţinută de Ministerul Econo­mi­ei, suportăm şi noi o parte din costuri.

Neculai Apostol, proprietarul grupului Kosarom Am mers la toate târgurile şi expoziţiile importante din industria alimentară. Reuşim să semnăm contracte pentru că nu mergem acolo degeaba. Deşi prezenţa pro­du­că­torilor este susţinută de Ministerul Econo­mi­ei, suportăm şi noi o parte din costuri.

Autor: Gabriel Razi

26.09.2013, 00:08 237

Grupul Kosarom, unul dintre cei mai mari producători şi procesatori de carne de porc şi de pui de pe piaţa locală, controlat de omul de afaceri român Neculai Apostol (62 de ani), estimează că va ajunge în acest an la rulaje cumulate de 39 de milioane de euro pe fondul majorării livrărilor la export către marile pieţe din vestul Europei.

Antreprenorul speră în viitorul apropiat şi la primele expor­turi către China, cea mai mare piaţă de consum din lume, după ce autorităţile sani­tar-veterinare lo­ca­le şi cele chi­neze au sem­nat un acord teh­nic în acest sens.

„Piaţa din China s-a deschis. Este un lucru bun şi pentru noi, producătorii români, nu numai pentru Smithfield. Dacă vom ajunge acolo, vom avea acces la finanţare şi de la băncile chineze. Acolo va fi loc şi pentru noi pentru că au nevoie de mâncare“, spune Neculai Apostol.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO