ZF 24

KPMG: Activitate in crestere pentru companiile straine din Romania

27.07.2007, 13:28 14

Cele mai multe companii internationale de pe piata romaneasca au avut venituri mai mari in trimestrul al doilea, au suplimentat numarul angajatilor si investitiile realizate, inregistrand o activitate economica in expansiune, potrivit unui barometru efectuat de firma de consultanta si audit KPMG.

Aproape 60% dintre cele 100 companii intervievate - fata de doar circa 40%, in primul trimestru - sustin ca si-au imbunatatit situatia financiara in perioada aprilie-iunie. De asemenea, aproximativ 60% dintre firme au o perspectiva similara a evolutiei veniturilor pentru cel de-al treilea trimestru, iar aproape toti ceilalti participanti la barometru apreciaza ca veniturile se vor mentine la nivelurile actuale.

Referitor la evolutia numarului de angajati, aproape jumatate dintre respondenti - in usoara crestere fata de primul trimestru - afirma ca au efectuat noi angajari. Circa 50% din firmele straine anticipeaza noi cresteri de personal pentru al treilea trimestru.

Diferente mai mari fata de primele trei luni ale anului sunt consemnate in privinta investitiilor. Astfel, aproape 60% dintre cei care au participat la studiul KPMG, fata de aproximativ 40%, la anteriorul barometru, sustin ca investitiile proprii s-au plasat pe o traiectorie ascendenta, evolutie care se va mentine cel putin pana in luna septembrie.

Cele mai multe firme - peste 50% - considera ca au o activitate economica in expansiune. Cu toate acestea, numarul participantilor la studiu care considera ca au activitati in expansiune a scazut usor fata de barometrul anterior, crescand, in schimb, numarul celor care resimt mentinerea acestui indicator. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO