ZF 24

Kugler, Renault: Criza din Rusia poate afecta şi operaţiunile din România. Sunt sute de români care lucrează pentru AvtoVAZ

Kugler, Renault: Criza din Rusia poate afecta şi...

Autor: Bogdan Alecu

03.03.2015, 17:04 366

Sancţiunile impuse Rusiei, scăderea preţului petrolului şI devalorizarea puternică a rublei au afectat serios piaţa auto rusească, care la rândul ei afectează uzina AvtoVAZ din Togliatti, unde Renault produce atât modele pe platforma Logan, cât şi modele Lada. În prezent 98% din modelele Renault vândute în Rusia sunt produse local, iar 50% din acestea sunt produse la Togliatti.

“Sancţiunile UE asupra Rusiei nu vizează industria auto dar piaţa este afectată de devalorizarea rublei, motiv pentru care piaţa auto a scăcut cu 25% în primele două luni ale acestui an. Pe de altă parte, ne punem mari speranţe în piaţa rusească datorită potenţialului său”, a spus Jean Christophe Kugler, directorul general al Renault pe regiunea Eurasia, care include Rusia şi România.

Având în vedere faptul că la AvtoVAZ se produc modele pe platforma Logan, în proiect sunt implicaţI şI ingineri din România.

“Proiectele derulate de Renault la AvtoVAZ beneficiază şi de ajutorul românilor. Avem zeci de români care lucrează la Togliatti şi sute în România, în cadrul centrului de inginerie Renault Technologie Roumanie”, a subliniat Kugler.

Dacia ar putea lansa în perioada următoare un model Sandero Sport, care să fie echipat cu motorul de 1,2 litri benzină supraalimentat de 125 CP prezent pe Duster. În presa de specialitate au apărut deja primele poze spion, însă modelul nu a fost prezent în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

“Se fac studii la nivel mondial pe diferite proiecte care pot fi întârziate de evoluţia anumitor pieşe. Acest subiect se ia în calcul, dar nu putem comunica mai multe în acest moment”, a subliniat Kugler.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO