ZF 24

L'Oreal ar putea să vândă celebrul brand de cosmetice The Body Shop

L'Oreal ar putea să vândă celebrul brand de cosmetice...

Autor: Ştefan Stan

08.02.2017, 13:00 81

Gigantul de cosmetice L’Oreal se gândeşte să vândă The Body Shop, compania britanică pe care a cumpărat-o în urmă cu un deceniu, într-o tranzacţie care ar putea urca până la un miliard de dolari, în condiţiile în care divizia de retail are probleme, scrie Financial Times.

L’Oreal lucrează împreună cu bancherii de la Lazard la o analiză a opţiunilor pentru vânzarea unităţii, precum şi a celor mai plauzibile scenarii după această, potrivit unor surse citate de FT.

Aceast scenariu vine în condiţiile în care vânzare The Body Shop, care are peste 3.000 de magazine în 66 de ţări, au continuat să scadă, în contrast cu restul performanţei L’Oreal. Grupul francez va raporta joi rezultatele anuale şi se aşteaptă să anunţe că a făcut o evaluare strategică a diviziei.

O eventuală vânzare ar veni la 11 ani după ce L’Oreal a agreat să cumpere The Body Shop pentru 642 milioane de lire în martie 2006, prima mare achiziţie a lui Jean-Paul Agon în săptămânile înainte să îşi preia rolul de CEO.  

La acea vreme, L’Oreal a văzut vânzarea ca un fel de a se adapta la o piaţă în cerere pentru cosmeticele naturale. Într-un interviu pentru FT de anul trecut, Agon, care este şi noul preşedinte al L’Oreal, a promis o extindere internaţională a business-ului, care era deja în 50 de ţări şi avea peste 2.000 de magazine.

În prima jumătate a anului trecut, vânzările Body Shop au scăzut cu 0,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pierderile operaţionale au crescfut de la 7,2 milioane de lire la 22,2 milioane de lire.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO