ZF 24

La 23 de ani a vândut pantofi şi haine de 30.000 de euro

La 23 de ani a vândut pantofi şi haine de 30.000 de euro

Autor: Mădălina Dediu Panaete

21.05.2013, 18:58 2987

Daiana Feher, o tânără de 23 de ani din Satu Mare, a luat anul trecut o finanţare de la stat de 10.000 de euro şi a pus bazele unui magazin de haine şi pantofi în oraşul natal.

Cu o experienţă de câţiva ani în modelling şi studentă în primul an la Fa­cultatea de Re­laţii Interna­ţio­nale şi Studii Europene, a în­fiinţat firma Pe To­curi SRL-D (So­cietate cu Răs­pundere Limi­tată-debutant) la jumă­tatea anului trecut, iar în doar şase luni a înregistrat vânzări de 30.000 de euro.

„Având ca pasiune moda şi lucrând în domeniu, am considerat că un ma­gazin de haine şi pantofi ar fi o afacere potrivită pentru mine.“

A investit în business 35.000 de euro, dintre care 10.000 de euro nerambursabili din banii acordaţi de stat, 10.000 de euro dintr-un credit, iar restul din resurse proprii.

„Începutul este foarte greu, până reuşeşti să formezi o clientelă fidelă şi îţi dai seama exact care este targetul căruia i te adresezi. E foarte important ca atunci când observi că ceva nu merge, să iei măsuri imediate.“ În prezent pro­du­sele pe care le co­mercializează sunt aduse atât din ţară, cât şi din străinătate, iar Daiana Feher se gândeşte la extinderea afacerii. 

„Intenţionez să mai deschid un magazin în alt oraş sau să creez o linie vestimentară proprie după ce voi absolvi un curs în acest domeniu în străinătate.“

Pe Tocuri SRL-D are doi angajaţi şi colaborează cu un contabil. Proprietara magazinului se ocupă de marfă, de PR, dar şi de publicitate. Preţurile produselor din magazinul pe care Feher îl deţine variază între 50 de lei şi peste 300-400 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO