ZF 24

La 27 de ani vrea 100.000 de euro din produse naturale

La 27 de ani vrea 100.000 de euro din produse naturale

Autor: Mădălina Dediu Panaete

18.01.2015, 09:00 6355

Simona Chimişliu, 27 de ani, din Constanţa, a pornit în luna noiembrie a anului trecut un business numit Cămara cu Merinde format dintr-un magazin cu produse alimentare şi cosmetice naturale şi un restaurant cu mâncare vege­ta­riană şi raw vegană în regim de livrare. În acest business, Simona Chi­miş­liu, care este absolventă a unei facultăţi de marketing, a investit 50.000 de euro.

„Ideea mi-a venit în prima jumătate a anului trecut ca o prelungire a stilului de viaţă sănătos adoptat de familia mea. Deschiderea efectivă a afacerii a avut loc în luna noiembrie, între aceste date s-a schiţat planul, s-a căutat spaţiul, s-au făcut amenajarea şi conceptul”, povesteşte Simona Chimişliu, care este fondatoarea firmei Cămara cu Merinde. Ea este soţia antreprenorului Bogdan Chi­mişliu, care controlează Biochem, distribuitor de în­grăşăminte, pesticide şi seminţe, cu afaceri de peste 30 mil. euro. Anterior acestei afaceri, ea a lucrat în diverse domenii, dar spune că aceasta este prima sa afacere.

„Businessul are două laturi: prima este vânzarea în magazin a produselor alimentare şi cosmetice naturale sau cât mai apropiat de ingredientele naturale, făra zahăr sau aditivi, iar în cazul cosmeticelor fără parabeni sau substanţe periculoase. Cea de-a doua latură constă în prepararea de mâncare vegetariană şi raw vegană servită în regim de livrare.”

Ea menţionează că reţetele sunt realizate în colaborare cu chef-i raw vegani din ţară, iar periodic organizează trainguri pentru echipa sa de bucătari. În această afacerea, Simona Chimişliu a angajat şapte oameni.

„Ca antreprenor mă confrunt cu multe provocări: de la multitudinea de taxe de plătit şi foarte multe autorizaţii de obţinut, până la dificultatea identificării şi achizitionării de produse cât mai naturale”.Pentru acest an, antreprenoarea ţinteşte o cifră de afaceri de 100.000 de euro fără TVA şi are în plan ca în perioada următoare să-şi extindă businessul.  „Ca planuri de dezvoltare, vreau să deschid un magazin online pentru produsele alimentare şi cosmetice, iar în viitor să francizez businessul”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO