ZF 24

La 30 de ani conduce un mall de 150 de milioane de euro: NEPI îl numeşte pe Sebastian Mahu la conducerea Promenada Floreasca

La 30 de ani conduce un mall de 150 de milioane de euro:...

Autor: Cristi Moga

18.03.2015, 14:06 4475

Fondul sud-african de investiţii NEPI, cel mai mare jucător din piaţa imobiliară locală, l-a recrutat pe poziţia de mall manager al proiectului Promenada din Bucureşti pe Sebastian Mahu, 30 de ani, head of property management department în cadrul firmei de consultanţă imobiliară DTZ Echinox.

NEPI a plătit în toamna anului trecut aproape 150 de milioane de euro pe mallul dezvoltat de grupul austriac Raiffeisen Evolution, proiect care a fost administrat în ultimele luni de Marius Barbu, directorul de asset & property management al grupului.

Mahu, care va prelua conducerea Promenada de la începutul lunii aprilie, este absolvent al Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, a fost center manager al centrului comercial Felicia din Iaşi, iar în vara anului 2013 a fost numit head of property management al DTZ, firmă care are în prezent în administrare centre comerciale în Sibiu, Suceava şi Iaşi. El va fi înlocuit la conducerea departamentului de property management al DTZ de Mihaela Petruescu, 33 de ani, consultant care a mai lucrat pentru firmele CBRE şi Capital Property Advisers şi s-a alăturat firmei DTZ în vara anului trecut.

NEPI intenţionează să extindă mallul Promenada pe terenul de 1,2 hectare cumpărat de la grupul Romenergo, iar luna viitoare grupul va deschide şi proiectul Mega Mall din cartierul Pantelimon din Bucureşti.

Vânzările Promenada s-au ridicat anul trecut la circa 80 mil. euro, iar încasările din chirii au depăşit 10 milioane de euro, dar cei de la NEPI vor să îmbunătăţească aceste cifre prin extinderea proiectului şi o mai bună administrare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO