ZF 24

La Ariceştii Rahtivani a apărut o fabrică de 130 mil. euro cu 300 de locuri de muncă. Cine sunt investitorii?

La Ariceştii Rahtivani a apărut o fabrică de 130 mil....

Autor: Roxana Petrescu

10.06.2013, 15:07 3293

Grupul texan Lufkin, care a făcut recent obiectul unei tranzacţii de 3,3 mld. dolari cu General Electric, a finalizat o investiţie de 130 de milioane de euro la Ariceştii Rahtivani, Ploieşti, aici urmând să fie fabricat utilaj petrolier, destinat în mare măsură exportului.

Texanii, specializaţi în producţia de echipamente pentru industria de petrol şi gaze, au început această investiţie în 2010, o treime din valoarea proiectului reprezentând un ajutor acordat din partea statului român. Potrivit celor mai recente informaţii disponibiile, fabrica va genera 300 de locuri de muncă şi ar putea ajunge la afaceri de 70-80 de milioane de dolari.

Printre factorii care au înclinat balanţa spre România s-au numărat accesul facil la materiile prime, rutele favorabile de transport, dar mai ales forţa de muncă pregătită. România este prima ţară din lume unde a fost înregistrată o producţie de petrol în urmă cu mai bine de 150 de ani, Ploieştiul fiind recunoscut ca un centru tradiţional al industriei petroliere. Mai mult, recentele dezvoltări din Marea Neagră, precum şi începerea explorărilor în domeniul gazelor de şist le oferă furnizorilor de echipamente perspective bune de dezvoltare pe plan local.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO