ZF 24

Lafarge ar putea construi a doua fabrica de gips-carton langa Complexul Energetic Turceni

27.07.2008, 23:15 17

Grupul francez Lafarge, cu activitati pe piata constructiilor, intentioneaza sa construiasca a doua fabrica de gips-carton de pe piata locala, in judetul Gorj, care va utiliza ca materie prima gipsul sintetic, rezultat in urma desulfurarilor de la Complexul Energetic Turceni, potrivit unor surse din piata.

Decizia grupului francez survine in contextul in care consumul de gips-carton este in continua crestere, iar principalii competitori Rigips (parte a grupului Saint-Gobain) si Knauf Gips (divizia locala a grupului german Knauf) au anuntat planuri de extindere a activitatilor pe piata locala. Fabricile de gips-carton pot utiliza gipsul sintetic provenit de la termocentrale in urma procesului de desulfurare, ca inlocuitor pentru gipsul natural, in contextul in care deschiderea unei cariere dureaza circa doi ani.

Cititi in ZIARUL FINANCIAR de maine la cat va ajunge anul acesta piata de gips-carton si ce investitie a finalizat anul acesta Lafarge Arcom Gips.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO