ZF 24

Laptopurile continua sa castige teren in fata desktopurilor

Laptopurile continua sa castige teren in fata desktopurilor
15.10.2009, 18:56 17

Desi vanzarile au scazut semnificativ, laptopurile continua sacastige teren in fata desktopurilor in ceea ce priveste cota depiata. Daca la inceputul anului detineau 45% din piata, in prezentlaptopurile au mai mult de 55-60%. "Vanzarile de laptopuri suntinca la un nivel bun fata de alte produse, cum sunt calculatoarelede birou sau componentele IT", a declarat Ciprian Donciu,directorul reprezentantei Asus in Romania.

"Cel mai afectat segment de pe piata PC-urilor este cel aldesktopurilor, pentru ca nu mai exista cerere din parteautilizatorilor finali. Desktopurile erau de obicei cumparate depersoanele cu venituri mici, care nu isi permiteau un laptop sicare acum nu mai pot sa cumpere nimic", afirma Donciu.Comportamentul de consum s-a schimbat insa in general; oameniinu-si mai cumpara o placa video in ideea ca o vor folosi candva, cio cumpara daca au nevoie de ea acum.

Cititi mai multe despre vanzarile de laptopuri din Romania pe www.businessmagazin.ro


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO