ZF 24

Larry Ellison, 70 de ani, un pionier al industriei de software, renunţă la poziţia de CEO al Oracle

Larry Ellison, 70 de ani, un pionier al industriei de...

Autor: Adrian Seceleanu

19.09.2014, 00:06 518

Larry Ellison, 70 de ani, care a transformat Oracle într-una dintre cele mai mari companii de software din SUA, va renunţa la poziţia de CEO, scrie Wall Street Journal. Ellison a fost singurul CEO al Oracle din istoria companiei, pe care a fondat-o în 1977.

Oracle a avut anul trecut venituri totale de 37 mld. dolari şi are o valoare de piaţă de 182 de miliarde de dolari.

Conducerea executivă a Oracle va fi preluată de Mark Hurd şi Safra Catz.

Oracle este şi unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa de IT din România, unde are aproape 3.000 de oameni, fiind astfel a doua ţară din Europa ca importanţă pentru compania americană de software.

“Trebuie să spun, nu mi-am imaginat niciodată că ne vom apropia de 3.000 de angajaţi pentru că nu puteam fi atât de optimişti“, declara în luna mai, la Bucureşti, Safra Catz.

Oracle a deschis biroul din Bucureşti în 1995, iar în 2004 a început dezvoltarea lui într-un centru care oferă servicii pentru clienţi internaţionali în 27 de limbi străine. În 2006, compania a ajuns la 600 de angajaţi, iar până în 2009 şi-a dublat echipa de la Bucureşti. Până în 2010 angajaţii Oracle lucrau în trei clădiri, Floreasca Tower (devenită ulterior Oracle Tower), Floreasca Business Park şi Nusco Tower. În primăvara acestui an Oracle a început procesul de mutare şi consolidare a operaţiunilor în cadrul proiectului Floreasca Park din nordul oraşului, cea mai mare mutare din piaţa de birouri a Capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO