ZF 24

Laura Filimon, Brains­potting: Trierea aplicanţilor pe joburile de IT se dovedeşte mai mult o pierdere de timp, întrucât aplică în mare parte candidaţii de un nivel mediocru

Laura Filimon, Brains­potting: Trierea aplicanţilor pe...

Autor: Mihaela Pascari

11.06.2017, 11:36 2590

Candidaţii buni din IT nu mai aplică la joburi, cea mai mare parte a celor care îşi depun CV-urile la firmele de recrutare având un nivel mediocru, spune Laura Filimon, IT&C re­cruit­ment manager al firmei de recrutare Brains­potting.

 „Candidaţii buni nu mai aplică la joburi. Din acest punct de vedere trierea aplicanţilor se dovedeşte mai mult o pierdere de timp, întrucât aplică în mare parte candidaţii de un nivel mediocru, care îşi pot găsi un job doar în anumite companii ce fac rabat la calitate”.

În opinia sa, cea mai eficientă metodă de căutare a IT-iştilor este contactarea directă a celor care au un cont activ pe site-uri de profil.

„Pentru majoritatea proiectelor la care lucrăm este nevoie să avem o aplicare activă în discuţiile cu candidatul, fiind un fel de proces de curtare transpus în societatea modernă, care nu se termină în momentul în care oferta a fost făcută, nici măcar atunci când contractul a fost semnat”, a explicat Laura Filimon.

Sunt candidaţi care au ales să nu mai meargă la un job după ce au semnat contractul şi au făcut demersurile de angajare, doar pentru că angajatorul curent a hotărât să le ofere un plus la salariu.

Sistemul de bonusare pentru angajaţii care fac recomandări pentru poziţii deschise este o altă metodă prin care organizaţiile din piaţa muncii atrag candidaţi bine pregătiţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO