ZF 24

Le Monde: Carrefour se retrage de pe pietele din America de Sud

07.10.2009, 18:41 34

Retailerul francez Carrefour se gandeste "serios" sa vandamagazinele pe care le detine in Brazilia, Argentina si Columbia,conform publicatiei franceze Le Monde. Grupul francez ar puteavinde aceste magazine retailerului american Wal-Mart.

"Problema nu este transata, dar vanzarea din America latina esteanalizata. Proiectul este intr-un stadiu avansat, cei de aici(Carrefour) primind doua oferte", anunta cotidianul francez citando sursa "apropiata situatiei".

La finele lunii trecute, aceeasi publicatie anunta ca grupulfrancez s-ar putea retrage din Asia, sub presiunea actionarilorColony Capital si Bernard Arnault.

Conform cotidianului, una dintre oferte a fost facuta de grupulamerican Wal-Mart. Totusi, conform publicatiei, Carrefour refuza"ideea unei retrageri in bloc de pe pietele emergente", "pentru caactionari considera ca aceasta va da impresia unei dezintegrari agrupului".

Carrefour a refuzat sa comenteze informatiile aparute in ziarulfrancez.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO