ZF 24

Led Zeppelin a refuzat 200 de milioane de lire sterline pentru a se reuni

Trupa Led Zeppelin a refuzat oferta de 200 de milioane de lire sterline pentru a se reuni

Autor: Florin Badescu

21.10.2012, 17:26 1255

Trupa Led Zeppelin a refuzat o ofertă de 200 de milioane de lire sterline (246 milioane de euro) pentru a se reuni, afirmă Gene Simmons, basistul grupului Kiss.

Gene Simmons a declarat într-un interviu recent că a primit suma de 200 de milioane de lire sterline pe care trebuia să o ofere trupei Led Zeppelin, cu scopul de a-i convinge pe membrii acestei legendare formaţii britanice - Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones - să cânte din nou împreună, informează thesun.co.uk.

"În 2009 mi-a fost încredinţat un cont în valoare de câteva sute de milioane de dolari din partea unui important organizator de concerte, care mi-a încredinţat sarcina de a-i contacta pe Jimmy Page şi pe Robert Plant cu scopul de a-i convinge să cânte din nou împreună", a declarat basistul trupei americane Kiss.

"Desigur, încercarea mea nu a avut succes. Robert Plant pur şi simplu nu vrea să facă acest lucru", a adăugat Gene Simmons.

Gene Simmons - care a lansat săptămâna trecută alături de colegii săi de trupă cel de-al 20-lea album din cariera grupului Kiss, intitulat "Monster", a primit această însărcinare, după ce trupa Led Zeppelin s-a reunit pentru un concert unic, în 2007, la celebra O2 Arena din Londra.

Gene Simmons spune că a fost foarte supărat că a eşuat în această încercare şi a renunţat la comisionul pe care l-ar fi primit din acea sumă uriaşă, în cazul în care Led Zeppelin ar fi acceptat să se reunească şi să susţină un turneu mondial.

Gene Simmons este figura cea mai cunoscută din trupa Kiss, prin modul în care scoate limba la public şi se machiază pentru scenă - desenându-şi pe faţă aripile unui liliac.

Printre hiturile trupei Kiss se numără "Detroit Rock City" ("Destroyer", 1976), "Rock'n'Roll All Night", "I was made for lovin' you" (1979).

Membrii supravieţuitori ai formaţiei Led Zeppelin, care s-a destrămat în 1980, Jimmy Page, Robert Plant şi John Paul Jones, au susţinut în decembrie 2007 un singur concert, după ce nu mai cântaseră împreună de 19 ani. Milioane de fani s-au grăbit să se înregistreze pentru a obţine bilete, care au fost alocate prin tragere la sorţi, la acest eveniment unic.

Concertul din 2007 a fost organizat în memoria regretatului co-fondator al Atlantic Records, Ahmet Ertegun, care s-a ocupat de Led Zeppelin din 1968. Ertegun a murit în 2006, după ce a căzut în culise, în timpul unui concert al trupei The Rolling Stones.

Trupa Led Zeppelin s-a destrămat în 1980, în urma decesului toboşarului John Bonham. Led Zeppelin a vândut mai mult de 300 de milioane de albume în lumea întreagă. Printre cele mai de succes piese ale trupei se numără "Stairway to Heaven", "Whole Lotta Love" şi "Kashmir".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO