ZF 24

Legea Codului de Bune Practici in retail a fost promulgata

14.10.2009, 19:02 120

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat miercuriDecretul pentru promulgarea Legii privind comercializareaproduselor alimentare, supranumit si Codul de Bune Practici, actnormativ care prevede eliminarea restrictiilor de pret impuse decatre comercianti producatorilor.

Legea comercializarii produselor alimentare a fost aprobata deCamera Deputatilor in 16 septembrie si reglementeaza relatiiledintre furnizorii si comerciantii de produse alimentare, pentru apreveni practicile anticoncurentiale ale retelelor de magazine.

"Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a semnat miercuri, 14octombrie a.c., Decretul pentru promulgarea Legii privindcomercializarea produselor alimentare", se arata intr-un comunicatal administratiei prezidentiale.

"S-ar putea ca inceputul anului viitor sa ne prinda cu scaderide preturi in urma publicarii acestei legi. Suntem prima tara dinEuropa care avem o lege perfectibila cu privire la relatiaproducatilor cu retailerii", a declarat Sorin Minea, presedinteleRomalimenta, Federatia care reuneste toate patronatele dinindustria alimentara.

El sustine ca de la promulgarea acestei legi va dura aproximativ oluna pana in momentul in care va intra in vigoare si alte doua lunipana cand toate contractele curente dintre producatori si retailerivor fi renegociate.

Ministerul Agriculturi, patronatele si sindicatele din industriaalimentara au definitivat in lipsa retailerilor, proiectulordonantei privind Codul de Bune Practici la inceputul acestui an.Reprezentantii ministerului au declarat atunci ca prin acestproiect va fi un pret de achizitie stabilit, de la care vor plecacelelalte adaosuri, iar efectul acestei legi se va vedea inscaderea preturilor cu pana la 30%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO