ZF 24

Lenovo România ţinteşte vânzări de 3.000 unităţi luna aceasta pentru noile tablete din gama Yoga

Lenovo România ţinteşte vânzări de 3.000 unităţi...

Autor: Ioana Nita

04.12.2013, 19:00 434

Subsidiara locală a companiei chineze Lenovo ţinteşte vânzări de 3.000 de unităţi în luna decembrie pentru tabletele din gama Yoga lansate recent şi pe piaţa locală. Gama de tablete Yoga este compusă din tableta de 8 inchi şi tableta de 10 inchi, preţul acestora fiind de 1.260 lei, respectiv 1.650 lei.

„Începând din acest an suntem prezenţi şi pe piaţa de tablete. Am intrat pe piaţa de tablete pentru că vedem un trend de cerere în creştere de tablete. Estimăm vânzări de 3.000 unităţi din gama de tablete Yoga pentru luna decembrie”, a declarat Aurel Neţin, country manager al Lenovo România, Bulgaria şi Moldova.

Cele două modele din gama de tablete Yoga dispun de procesoare Quad Core în versiunea 3G, au o capacitate de stocare de 16 sau 32 GB şi rulează cu sistemul de operare Android 4.3. Tabletele Yoga de la Lenovo au două camere foto – una de 5 MP cu auto focus în spate şi încă una în faţă, un slot micro SD care extinde volumul de stocare până la 64 GB, conexiune micro USB, precum şi sistem audio Dolby.

“Yoga este prima tabletă care se adaptează utilizărilor obişnuite de zi cu zi, prin cele trei moduri de folosire pe care le permite designul său inovator. Noua tabletă le permite utilizatorilor să citească, să urmărească filme sau să navigheze online mult mai uşor,” a spus Neţin.

Lenovo a devenit, începând cu al doilea trimestru al anului, cel mai mare producător de PC-uri din lume, trecând pe locul întâi la vânzările de calculatoare şi pe plan local. În al treilea trimestru compania a livrat 34.000 de computere (desktop, laptop), cu 57% mai multe comparativ cu anul anterior. Per ansamblu însă, piaţa de PC-uri din România a scăzut cu 10% în al treilea trimestru, la 160.000 de unităţi, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă IDC, principala cauză fiind alegerea tabletelor în detrimentul PC-urilor, a explicat Neţin într-un interviu acordat pentru ZF luna trecută.

Ţinând cont de aceste tendinţe de creştere a pieţelor de dispozitive mobile, Lenovo a intrat de anul trecut şi pe piaţa de smartphone-uri. Acestea se comercializează în prezent pe pieţele din Rusia, China, India şi Indonezia, urmând să fie ajungă şi pe piaţa locală cel mai probabil în februarie, România fiind prima ţară din Uniunea Europeană în care Lenovo va lansa gama de smartphone-uri, a precizat Neţin.

Referitor la vânzările totale ale Lenovo din luna decembrie, el a estimat că acestea vor fi cel mai probabil la acelaşi nivel cu cele înregistrate în luna noiembrie când s-a desfăşurat campania de reduceri Black Friday. Vânzările Lenovo România în perioada desfăşurării campaniei Black Friday de anul acesta au fost cu 50% mai mari faţă de campania din 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO