ZF 24

Liberty Galaţi, cel mai mare producător de oţel din România, a avut pierderi de 822 mil. lei în 2022 şi afaceri de 7,9 mld. lei

Liberty Galaţi, cel mai mare producător de oţel din...

Autor: Liviu Popescu

02.06.2023, 16:05 5294


Liberty Galaţi, cel mai mare producător integrat de oţel din România, a avut pierderi de 822 mil. lei în 2022, de la un profit net de 1,4 mld. lei în anul precedent, arată datele publicate la Ministerul Finanţelor. Cifra de afaceri a companiei a fost de 7,9 mld. lei în 2022, în scădere de la 9,4 mld. lei în anul precedent.

Numărul mediu de salariaţi în 2022 a fost de 5.066 de persoane, comparativ cu 4.987 în 2021. Activele imobilizate se ridicau la 1,7 mld. lei iar datoriile la 2,2 mld. lei. În 2021 compania avea datorii de 1,7 mld. lei.

Liberty Galaţi produce o gamă largă de produse plate de oţel (tablă groasă, rulouri, foi şi rulouri galvanizate şi produse cu acoperire organică), precum şi produse tubulare sudate, şi furnizează oţel clienţilor din România şi din aproximativ 30 de ţări din întreaga lume.

Produsele din oţel fabricate la Galaţi sunt utilizate în sectorul naval, în domeniul construcţiilor, pentru recipientele sub presiune, în industria auto, transporturi, precum şi în alte sectoare de activitate.

Produsele au fost folosite în multe dintre proiectele majore de infrastructură ale României, printre care: noul pod peste Dunăre de la Brăila, care va fi al treilea ca mărime din Europa; podul feroviar care leagă Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” de Drumul Naţional 1 (DN1) şi podurile peste râul Mureş care fac parte din autostrada A10 Sebeş – Turda.

De asemenea, oţelul de la Galaţi a fost folosit la construcţia podului „Osman Gazi” din Turcia, care traversează Golful Izmit, şi la pasarela pietonală de la gara Koge Nord din Danemarca.

Grupul Liberty House, parte a Alianţei GFG, aparţinând omului de afaceri Sanjeev Gupta, este în prezent proprietarul Combinatului Siderurgic Galaţi care a fost redenumit Liberty Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO