ZF 24

Linia telefonică unde puteţi cere informaţii despre coronavirus ar putea fi funcţională de mâine

Linia telefonică unde puteţi cere informaţii despre...

Autor: Ana Petrescu

26.02.2020, 15:42 35

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că linia telefonică care va fi gestionată de Ministerul Sănătăţii, unde oamenii pot cere informaţii privind infectarea cu noul coronavirus ar putea fi funcţională de joi dimineaţă.

„Autorităţile trebuie să îşi intensifice eforturile de comunicare în ceea ce priveşte coronavirusul. Atât cei care au călătorit în zone în care există cazuri confirmate, cât şi cei care dezvoltă simptome specifice trebuie să ştie cum să procedeze”, a afirmat Klaus Iohannis, miercuri la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a mai spus că are încredere în instituţii că pot gestiona situaţia pe latura preventivă, cât şi pe cea de tratare a posibililor cazuri de infectare.

„Urmează să fie implementată cât mai rapid, probabil deja de mâine dimineaţă, linia telefonică, gestionată de Ministerul Sănătăţii, dedicată apelanţilor care solicită informaţii referitoare la infecţia cu coronavirus. Am încredere că toate instituţiile statului implicate, dar mai ales sistemul medical românesc, au capacitatea de a gestiona această situaţie, atât pe latura preventivă, cât şi pe cea de tratament al eventualelor cazuri de infectare”, a completat Iohannis.

Acesta a adăugat că „până în acest moment, deci până în acest moment, când vă vorbesc, nu avem confirmat niciun caz de infecţie cu acest virus în România”.

Toate cele 13 persoane care au intrat în contact cu cetăţeanul italian care are infecţie cu coronavirus au rezultate negative la testele efectuate de Institutul „Matei Balş”, a anunţat, miercuri, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Nelu Tătaru, într-o conferinţă de presă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO