ZF 24

Lista giganţilor bancari internaţionali selectaţi pentru a vinde obligaţiunile externe ale României în 2020. Cât de curând va lansa Ministerul Finanţelor eurobonduri şi la ce dobânzi?

Lista giganţilor bancari internaţionali selectaţi...

Autor: Claudia Medrega

21.04.2020, 17:25 675

♦ Ministerul Finanţelor anunţa la începutul lui 2020 că vrea să împrumute prin euroobligaţiuni circa 6 mld. euro ♦ În ianuarie 2020, statul a împrumutat 3 mld. euro prin eurobonduri ♦ Ministerul Finanţelor a decis în 2020 suplimentarea valorii programului de împrumuturi externe MTN de la 31 mld. euro până la 41 mld. euro ♦ Rămâne de văzut la ce costuri se va împrumuta statul având în vedere tensiunile de pe pieţele externe generate de pandemia de coronavirus.

Giganţii bancari HSBC, Barclays, JP Morgan, Goldman Sachs şi BNP Paribas se regăsesc în continuare în echi­pa de 17 dealeri selectaţi de Minis­te­rul Finanţelor pentru emisiunile de obligaţiuni pe pieţele externe, care pot fi derulate în acest an.

Pe lista dealerilor pentru obli­ga­ţiunile externe care pot să fie lan­sate de Ministerul Finan­ţelor sunt şi Erste, Société Générale, UniCre­dit, Raiffeisen Bank Inter­na­tional, ING şi Citi, care contro­lează unele dintre cele mai mari bănci de pe piaţa româ­nească, conform datelor de la Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO