ZF 24

Livrare din Moscova: Rusia trimite două sisteme de rachete S-400 în Belarus pentru exerciţii militare

Livrare din Moscova: Rusia trimite două sisteme de...

Autor: Dorin Oancea

21.01.2022, 09:29 59

Rusia trimite două sisteme de rachete sol-aer S-400 în Belarus pentru a participa luna viitoare la exerciţii militare în această ţară, a anunţat vineri agenţia de presă Interfax, într-un moment de tensiuni acute cu Occidentul din cauza Ucrainei vecine, conform Reuters.

Forţele militare şi echipamentele militare ruseşti au început să sosească în Belarus în această săptămână pentru exerciţiile care vor avea loc în apropierea frontierei vestice a fostei republici sovietice cu Polonia şi Lituania, membre NATO, şi în apropierea flancului sudic cu Ucraina.

Statele occidentale se tem că Rusia, care a masat zeci de mii de soldaţi la graniţa cu Ucraina, plănuieşte un nou asalt asupra unei ţări pe care a invadat-o în 2014. Rusia a negat astfel de planuri. Lituania a declarat, de asemenea, că acumularea de trupe ruseşti în această ţară reprezintă o ameninţare la adresa securităţii sale.

Ministerul rus al Apărării a declarat că două batalioane S-400 - care includ de obicei opt sisteme de rachete antiaeriene fiecare - au început să se deplaseze în Belarus din Orientul Îndepărtat al Rusiei cu trenul, potrivit Interfax.

Moscova a declarat că 12 avioane de luptă Sukhoi Su-35 şi un sistem de rachete Pantsir vor participa la exerciţiile din Belarus.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO