ZF 24

Locuinţe de serviciu cu geamuri sparte şi mucegai pe pereţi, pentru medici din Galaţi

Locuinţe de serviciu cu geamuri sparte şi mucegai pe...

Autor: Petre Mazilu, Mediafax

08.11.2017, 12:16 97

Totul a ieşit la iveală în urma unei postări pe o reţea de socializare, în care un medic de la Spitalul de Pshiatrie a dezvăluit condiţiile din locuinţele de serviciu care urmau să fie repartizate de către municipalitate.

Spitalului de Psihiatrie din Galaţi i-au fost repartizate două apartamente, cu o cameră şi cu patru camere. Fotografiile arată starea deplorabilă a locuinţelor de serviciu: uşa de la intrare este legată cu un lacăt, geamurile sunt sparte, încăperile sunt pline de mizerie şi mucegai, iar baia nu poate fi folosită.

”După îndelungi asteptări, de peste un an, conform legii, în sfârşit, Spitalul de Psihiatrie Galaţi primeşte prin marea bunăvoinţă a PrimĂriei, două apartamente destinate locuinţei medicilor. Este vorba de unul cu patru camere şi altul cu o cameră. Deşi iniţial au existat cinci medici, care nu au, nu sunt din localitate, s-au aprobat cu mare greutate doar două locuinţe de serviciu. La predare-primire, Primăria a menţionat că sunt în stare foarte bună. Las la aprecierea dumneavoastră această stare foarte bună şi mai las la aprecierea dumneavoastră <respectul> şi preocuparea Primăriei Galaţi pentru medicii din spitalele din zonă. Aş putea spune chiar că este bătaie de joc şi un gest ostentativ din partea edililor fiindcă am <îndrăznit> să le cerem aşa ceva”, a scris pe Facebok medicul Georgia Mocanu.

Între timp, medicul a şters postarea.

Primăria Galaţi se apară şi spune că apartamentele urmau să fie igienizate.

”Prin Hotărâre de Consiliu Local aceste apartamente au fost date în administrarea Spitalului de Psihiatrie din Galaţi cu aproximativ trei luni în urmă. Din informaţiile pe care le avem până în prezent nici măcar contractul de dare în administrare către unitatea spitalicească nu a fost încă semnat. Până la momentul în care se dau în folosinţă apartamentele mai sunt paşi de urmat, inclusiv o igienizare. Probabil igienizarea va fi făcută de Primăria Municipiului Galaţi”, a anunţat, miercuri, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi.

Apartamentele se află în zone diferite ale oraşului. În trecut au fost locuite de chiriaşi ai Primăriei şi anul acesta au fost transformate în locuinţe de serviciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO