ZF 24

Louis Vuitton este singurul brand venit direct. Brandurile de modă de lux au preferat să testeze piaţa din România în sistem de franciză. Miza? Peste 700 de milioane de lei

Louis Vuitton este singurul brand venit direct....

Autor: Cristina Rosca, Corina Mirea

21.12.2014, 17:30 577

Piaţa de lux din România s-a conturat în ultimii zece ani când tot mai multe branduri internaţionale şi-au făcut curaj să pătrundă pe piaţa locală. Cele mai multe însă au venit în franciză, aduse de oameni de afaceri români şi străini.

Pe piaţa de modă, spre exemplu, singurul brand venit direct este Louis Vuitton. La polul opus, nume precum Gucci, Agent Provocateur, Max Mara sau La Perla sunt aduse în franciză pentru a cuceri cât mai mult din cele câteva peste 700 de milioane de lei pe care românii le cheltuie pe pantofi şi haine scumpe, potrivit companiei de cercetare de piaţă Euromonitor.

Jucătorii din piaţă spun că cifra include şi achiziţiile locale şi pe cele din străinătate.

Magazinul Gucci împlineşte patru ani

Compania Alliance Fa­shion, con­tro­­lată de antreprenorul Alessandro Amato, a adus pe piaţa locală în 2010 brandul de lux Gucci deschizând un magazin pe care l-a poziţionat la parterul hotelului Athénée Palace Hilton de pe Calea Victoriei din Capitală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO