ZF 24

Lovitură de teatru: Gigantul Kaufland testează în România să-şi facă mall propriu, cu cafenele şi food court. Prima unitate va fi deschisă pe Barbu Văcărescu

Autor: Roxana Rosu

31.07.2017, 12:29 17369

Kaufland România a inaugurat prima sa zonă de Food Court, în cadrul magazinului din Strada Barbu Văcărescu, Bucureşti, şi un nou spaţiu nou de cumpărături în exteriorul magazinului, după un concept de open mall,  urmând ca acest concept să fie extins treptat şi în alte magazine din reţea.  

În interior, zona de Food Court găzduieşte restaurante, patiserii şi cafenele pentru toate gusturile, precum Stradale şi Cafeneaua Mitzu, prima cafenea lansată de Chef Foa, Salad Box, Noodle Pack, Thai Scoops şi Tip Top. În curând se va deschide şi un restaurant Subway. Separat, în galerie rămân disponibile două puncte nonfood - farmacia Sensiblu şi un magazin Xpress de difuzare a presei.

În exteriorul magazinului, Kaufland a extins galeriile comerciale prin containere moderne, special amenajate, care găzduiesc magazine ale chiriaşilor în incinta parcării.

 „Acest pas este startul pentru «mall-urile »noastre. Este un proiect de implementare a viziunii de food-to-food connect şi parte din demersul nostru constant de a oferi o experienţă completă de cumpărături. Oamenii au nevoie de mai mult şi mai actual. De aceea, continuăm procesul de reinventare a hypermarketului, prin toate iniţiativele inovatoare din ultima perioadă”, declară Andrei Secreţianu, Director Închirieri/Vânzări B2B, Kaufland România.

Recent, Kaufland România a lansat prima reţea de grădini urbane comunitare, transformându-şi acoperişurile şi exteriorul parcărilor în spaţii verzi cultivate cu legume, fructe, plante aromatice şi flori, care pot fi folosite de comunitate. De asemenea, în aprilie 2017, Kaufland a deschis în premieră un magazin estival amenajat într-un cort, în staţiunea balneoclimaterică Sovata. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO