ZF 24

Lovitură de teatru: Grupul austriac Schweighofer vinde toate pădurile pe care le avea în România, 15.000 de hectare, către un grup suedez condus de un român

Lovitură de teatru: Grupul austriac Schweighofer vinde...

Autor: Roana Rotaru

10.04.2018, 09:24 1521

Holzindustrie Schweighofer, unul dintre cei mai mari jucători din industria lemnului din România, vinde cele 14.283 hectare pe care le deţine în România, companiei suedeze GreenGold Group. 

Holzindustrie Schweighofer, unul dintre cei mai mari jucători din industria lemnului din România, vinde cele 14.283 hectare pe care le deţine în România, companiei suedeze GreenGold Group. Pădurile cumpărate de suedezii de la GreenGold Group sunt localizate în judeţele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava. 

„Grupul Schweighofer, unul dintre liderii europeni în prelucrarea lemnului, face o schimbare de strategie şi vinde compania subsidiară Cascade Empire, precum şi divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire, către compania suedeză GreenGold Group. Părţile contractante au decis să nu facă publică valoarea tranzacţiei şi detaliile contractuale. Pădurile deţinute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare, localizate în judeţele Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava”, se arată în comunicatul emis de austriecii de la  Schweighofer.

Holzindustrie Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn cu un total de circa 3.100 angajaţi.

GreenGold Group este o casă de private equity din Suedia specialzată pe investiţii în silvicultură. Ea a fost fondată în 2007 de Sorin Chiorescu, care deţine funcţia de preşedinte al casei de private equity Green Gold.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO