ZF 24

Lovitură de teatru: Zara anunţă că va taxa pe cei care cumpără online şi returnează produsele

Lovitură de teatru: Zara anunţă că va taxa pe cei...

Autor: Andrei Şerbănescu

10.02.2023, 23:54 12514

Gigantul de modă Zara a început să taxeze cumpărătorii din Spania pentru returnarea cumpărăturilor online, a anunţat miercuri compania, deşi returnările efectuate în magazinele fizice rămân gratuite, raportează Reuters.

Clienţii trebuie să plătească acum 1,95 euro (2,13 dolari) dacă doresc să returneze piesele de acasă, costul fiind dedus din suma rambursată, a precizat Zara pe site-ul oficial.

Cu toate acestea, articolele cumpărate online pot fi returnate în continuare gratuit în magazinele fizice, potrivit oficialilor companiei.

Pe măsură ce pandemia COVID-19 a declanşat o explozie a cumpărăturilor online, clienţii s-au obişnuit să cumpere articole pentru a le încerca acasă, deoarece retururile erau adesea gratuite, ceea ce a crescut costurile pentru comercianţi.

Inditex, care deţine Zara, va introduce, de asemenea, taxe de returnare în Spania şi pentru alte mărci ale sale, cum ar fi Massimo Dutti şi Pull&Bear.

La începutul anului trecut, Zara a introdus taxe pentru unele retururi online în Marea Britanie şi pe alte pieţe principale, în urma unor măsuri similare luate de rivali precum Uniqlo sau Next.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO