ZF 24

Lucrează în IT şi a intrat în afaceri cu un loc de joacă pentru copii

Preţul de intrare în locul de joacă Mayaricii costă 10 lei pe oră şi 30 de lei pe zi în timpul săptămânii şi 15 lei pe oră şi 35 de lei pe zi în weekend.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

26.10.2014, 18:00 11776

Alina Diacov, 34 de ani, care lucrează într-o corporaţie din domeniul IT, a deschis în vara anului trecut în Capitală un loc de joacă şi un spaţiu pentru ateliere şi petreceri destinate copiilor sub denumirea Mayaricii, unde atrage lunar peste 200 de copii.

Mayaricii SRL-D a luat naştere ca o dorinţă a antreprenoarei de a fi pe cont propriu, de a face o schimbare, dar şi de a le oferi propriilor copii un loc de joacă şi de petreceri aşa cum îşi doreşte.

„Avem două fetiţe şi căutând un spaţiu de joacă, de petreceri pentru ele, ne-am dat seama ce lipseşte din punctul nostru de vedere într-un astfel de spaţiu şi ce ne dorim să găsim noi acolo: copiii să fie în siguranţă, mâncarea să fie bună şi din punctul de vedere al designului să arate bine“, povesteşte antreprenoarea, care este asociatul unic al firmei Mayaricii SRL-D, unul dintre cele peste 1.000 de start-up-uri de acest fel înfiinţate în Bucureşti începând cu anul 2011, „punctul zero“ al proiectului de susţinere a tinerilor întreprinzători derulat prin Ministerul Economiei.

Antreprenoarea împreună cu soţul ei au studiat piaţa câteva luni înainte de a face acest business şi pentru implementarea proiectului a accesat fonduri neram­bursabile de la stat pentru SRL-D-uri. Ea nu a precizat valoarea investiţiilor în acest proiect. Spaţiul de joacă şi cel de petreceri se întinde pe o suprafaţă de 250-350 de metri pătraţi pe un singur nivel şi include, pe lângă spaţiul destinat copiilor, şi o terasă şi un bar pentru părinţi.

„Nu am conceput acest spaţiu în aşa fel încât părintele să vină cu copilul şi să-l lase la spaţiul de joacă, ci ne adresăm şi părinţilor în sensul că am construit şi o terasă unde părinţii pot sta, pot servi o cafea, un suc. De asemenea, am angajat personal calificat pe partea de animaţie care să se joace şi să întreţină copiii, astfel încât părinţii să se poată relaxa şi ei“, continuă Alina Diacov, care a angajat trei oameni în cadrul Mayaricii, unde se organizează petreceri private, ateliere de creaţie, petreceri tematice şi piese de teatru. „Deocamdată suntem în stadiul de a ne recupera investiţia. Cred că de la anul începem să avem profit.“ În urma acestei experienţe, Alina Diacov spune că tinerii debutanţi în afaceri trebuie să îşi definească foarte bine investiţia, să-şi ia întotdeauna o marjă de cel puţin 50% din investiţie pentru a susţine businessul până când ajunge la break-even.

Antreprenoarea spune că se gândeşte ca în viitor să renunţe la job, dar că deocamdată în România ideea ca părintele să stea la o terasă în timp ce copilul are cu cine să se joace este încă la debut. De aceea, consideră că mai trebuie să investească timp pentru ca apoi să se gândească să renunţe la job.

Foto: Alina Diacov (sursa: Facebook)

„Nu sunt foarte multe locuri de joacă cu terasă şi asta este un lucru specific nouă. Ne-am focusat foarte mult pe nevoile părinţilor. (...) Cea mai mare parte a clienţilor ne vin din recomandări“.

Preţul de intrare în locul de joacă Mayaricii costă 10 lei pe oră şi 30 de lei pe zi în timpul săptămânii şi 15 lei pe oră şi 35 de lei pe zi în weekend. Preţul unei petreceri variază între 500 de lei şi 3.000 de lei, în funcţie de opţiuni.

„Ne gândim la parteneriate cu grădiniţe pentru a aduce un volum mai mare în timpul săptămânii. (...) Ne gândim deja la posibilităţi de a ne extinde pentru că suntem limitaţi la o petrecere pe interval orar, fie că ne vom extinde prin alt spaţiu pentru următoarea categorie de vârstă spre adolescenţă, fie pe alte categorii de servicii“.

Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, Mayaricii SRL-D, înfiinţată în martie 2013, a raportat pentru anul trecut o cifră de afaceri de circa 120.000 de lei (peste 27.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO