ZF 24

Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: I-am prezentat preşedintelui poziţia PNL, cu un guvern de centru dreapta

Ludovic Orban, după consultările de la Cotroceni: I-am...

Autor: Gabriel Pecheanu

14.12.2020, 13:22 726

Liderul PNL, Ludovic Orban, relatează că i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis „poziţia de principiu a PNL” - formarea unui guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri USR PLUS, UDMR şi minorităţi naţionale.

„I-am prezentat preşedintelui poziţia de principiu a PNL. PNL rămâne dedicat obiectivului de a forma un guvern de centru dreapta. I-am prezentat preşedintelui mandatul acordat de BPN şi anume - formarea unui guvern de centru dreapta, cu posibili parteneri, USR PLUS, UDMR şi minorităţi naţionale, un program de guvernare. De asemenea, i-am prezentat preşedintelui că propunerea noastră e Florin Cîţu şi cealaltă componentă a mandatului - preşedinţia Camerei Deputaţilor”, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban.

El precizează că l-a informat pe Klaus Iohannis despre evoluţia discuţiilor de până în prezent şi despre dorinţa de a continua negocierile.

Întrebat despre propunerea social-democraţilor referitoare la un guvern de uniune naţională, condus de Alexandru Rafila, Orban afirmă: „Nu suntem de acord cu niciun fel de participare a PSD la guvernare”.

„PNL este, în această posibilă majoritate, un partener puternic. (...) Sunt dispus să duc negocierile în limita mandatului primit de la BPN. Formarea coaliţiilor se naşte într-un timp rezonabil. Vom continua discuţii, vom căuta ceea ce ne uneşte şi ceea ce considerăm noi că e bine pentru România”, adaugă Orban.

El spune că nu au existat discuţii, nici măcar informale, pentru crearea alte majorităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO