ZF 24

Magazinele de bijuterii Oxétte ajung la afaceri de 1 mil. euro anul acesta

Ziarul Financiar va lansa împreună cu compania de consultanţă Inventure Franchise Consulting în luna decembrie a acestui an a doua ediţie a catalogului Francizelor din România.

Ziarul Financiar va lansa împreună cu compania de consultanţă Inventure Franchise Consulting în luna decembrie a acestui an a doua ediţie a catalogului Francizelor din România.

Autor: Mădălina Dediu Panaete

13.12.2015, 16:54 546

Brandul de magazine cu bijuterii şi ceasuri Oxétte a ajuns la şase unităţi proprii în România şi vrea să se extindă în sistem de franciză în Timişoara şi Braşov.

Ziarul Financiar va prezenta în următoarea perioadă o serie de afaceri din România care se extind în sistem de franciză, precizând atât costurile aferente unui astfel de business, cât şi planurile de viitor ale acestor companii. Ziarul Financiar va lansa împreună cu compania de consultanţă Inventure Franchise Consulting în luna decembrie a acestui an a doua ediţie a Catalogului francizelor din România.

Oxétte este un brand grecesc al Perideo, companie activă în domeniul producţiei, distribuţiei şi al vânzărilor de bijuterii, ceasuri şi accesorii de modă. Cu o experienţă de peste 25 ani, compania din Grecia a ajuns să aibă o prezenţă internaţională. Brandul a fost lansat la Atena în 1998, iar în România a ajuns în 2004.

În prezent, Oxétte operează în mai multe ţări prin intermediul maga­zinelor proprii, al francizelor, al punctelor de vânzare în alte magazine şi al „shop corners“.

În România, cele şase magazine au avut anul trecut o cifră de afaceri de peste 900.000 de euro, iar pentru anul acesta compania estimează un rulaj de 1 milion de euro. Brandul Oxétte este prezent în Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanţa şi Iaşi. 

Investiţia iniţială într-un magazin Oxétte se ridică la 100.000 de euro, la care se adaugă un capital de lucru de 45.000 de euro. Compania nu percepe taxă de franciză. În schimb, francizatul trebuie să contribuie lunar cu 1.000 de euro la bugetul de marketing al francizei.

Compania care deţine franciza îi va oferi viitorului partener know-how-ul de care dispune. Contractul de franciză se încheie pe o perioadă de cinci ani.

Franciza Oxétte se adresează persoanelor cu  vârsta cuprinsă între 25 şi 45 de ani, dar nu numai.

Ca să poţi fi investitor în Oxétte trebuie să te încadrezi şi în profilul de investitor. Experienţa în afaceri ar fi un plus, deschiderea către frumos ar definitiva afacerea. În plus, partenerul trebuie să iubească moda.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO