ZF 24

Magazinele din România ale grupului spaniol Inditex, proprietarul Zara, sunt mai profitabile decât cele din Germania sau Polonia

Magazinele din România ale grupului spaniol Inditex,...

Autor: Cristina Roşca

13.06.2020, 12:00 2902

♦ Gigantul din domeniul modei a anunţat că vrea să închidă circa 1.200 de magazine de la nivel mondial până în 2021 ♦ Ţinând cont că are aproximativ 7.500 de unităţi, rezultă că renunţă la circa 16% din numărul total ♦ În România spaniolii au 136 de magazine fizice sub opt branduri şi din datele ZF momentan nu se discută operarea de închideri, însă pe parcursul următoarelor luni lucrurile s-ar putea schimba.

Fiecare magazin pe care spaniolii de la Inditex îl au în România a obţinut în medie un profit net înainte de taxe de 500.000 de euro anul trecut, mai mare decât câştigul mediu per unitate din Germania, cea mai puternică economie din Europa sau din Polonia, cea mai dezvoltată ţară din regiune, arată calculele ZF pe baza datelor din raportul anual al companiei.

Profitul înainte de taxe în România a fost de 67 mil. euro anul trecut, o valoare mai mare decât pe mai multe alte pieţe mai dezvoltate economic precum Germania, Polonia sau Belgia. Acest rezultat trebuie însă corelat cu amploarea operaţiunilor dintr-o anumită ţară, mai exact cu numărul de magazine.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO