ZF 24

Magazinele Praktiker "în etapa" Omer Susli au intrat pe profit operaţional

Magazinele Praktiker "în etapa" Omer Susli au intrat pe...

Autor: Cristina Cuncea

22.08.2014, 00:00 10126

Compania Praktiker România, preluată de omul de afaceri turc Omer Susli, a anunţat că a încheiat primul semestru cu un profit operaţional de 12 milioane lei şi că are un plan de extindere cu 18 magazine în următorii doi ani, din care două, la Giurgiu şi Târgu-Jiu, vor fi operaţionale în două luni.

"După preluarea de către omul de afaceri de origine turcă, Omer Susli, la sfârşitul lunii februarie 2014, Praktiker a început un program de restructurare a companiei şi de repoziţionare a brandului Praktiker pe piaţa de DIY. Luna aprilie a reprezentat startul creşterii pentru Praktiker România şi a adus un rezultat operaţional pozitiv pentru prima jumătate a anului 2014. Astfel, la numai trei luni de la preluarea companiei, profitul operaţional pentru al doilea trimestru al anului 2014 a crescut cu 44 milioane de lei faţă de primul trimestru al aceluiaşi an şi cu 37 milioane de lei faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", se arată într-un comunicat al companiei.

Îmbunătăţirea rezultatelor financiare anunţată de companie este pusă pe seama optimizării de costuri pe servicii şi utilităţi şi renegocierilor care au vizat atât contractele de chirie cu proprietarii, cât şi contractele cu furnizorii de marfă şi servicii, obţinându-se preţuri de achiziţie şi termene de plată mai bune.

"Trendul în vânzări si profitabilitate s-au îmbunătăţit vizibil în ultima perioadă, compania Praktiker înregistrând creşteri în vânzări în medie de peste 10% faţă de 2013", se menţionează în comunicat.

În prezent, compania are 27 de magazine Praktiker în ţară şi în Bucureşti.

"Până la finele anului 2014, suntem încrezători că vom reuşi să ne repoziţionăm ca un Praktiker primitor şi creativ. Intenţionăm să creştem profitabilitatea magazinelor existente, ba mai mult ne dorim ca în următorii 2 ani să extindem reţeaua la 45 de magazine. În mai puţin de 2 luni, vom deschide magazine în Giurgiu şi Târgu-Jiu", a declarat Omer Susli, proprietar Praktiker.

Firma Search Chemicals, deţinută deOmer Susli, a preluat în februarie operaţiunile din România ale grupului german Praktiker, respectiv cele 27 de magazine, cu vânzări la nivelul anului 2012 de 142 de milioane de euro.

Search Chemicals, înregistrată în Constanţa, are ca obiect de activitate comerţul cu ridicata al materialului lemnos şi al materialelor de construcţii şi echipamentelor sanitare, fiind deţinută în proporţie de 95% de Omer Susli, fost preşedinte al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci din România (TIAD). Firma, cu 12 angajaţi, a avut în 2012 afaceri de 45,3 milioane de lei şi un profit net de 1,7 milioane de lei, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor Publice.

Praktiker concurează pe piaţa românească cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Kingfisher şi Leroy Merlin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO