ZF 24

MAI: Avioane Awacs ale NATO şi MIG 21 Lancer se află în spaţiul aerian al României şi execută zilnic misiuni de supraveghere

MAI: Avioane Awacs ale NATO şi MIG 21 Lancer se află...

Autor: Adina Oşan, Ela Giurgea

25.04.2014, 13:29 793

Ministrul Mircea Duşa a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că de la izbucnirea crizei din Ucraina avionul Awacs al NATO se află în spaţiul aerian al României, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Odată cu izbucnirea crizei din Ucraina s-au luat măsuri de către NATO de supraveghere a spaţiului aerian al ţărilor de graniţă ale NATO şi, zilnic, avioanele acestea Awacs pentru supraveghere electronică, împreună cu aviaţia MApN execută misiuni de supraveghere a spaţiului aerian şi misiuni de poliţie aeriană. (...) De la izbucnirea crizei, acel avion Awacs al NATO se află în spaţiul aerian al României şi avioanele de vânătoare MIG 21 Lancer execută zilnic misiuni. Nu au zburat de foarte mult timp piloţii militari atâta cât au zburat în această perioadă", a spus Duşa.

Ministrul a subliniat că România este un stat membru NATO şi are realizate "toate capabilităţile militare" convenite cu Alianţa Nord-Atlantică.

"Toate capabilităţile trebuie să fie operative 24 de ore din 24 şi îşi vor realiza misiunile atât în ceea ce priveşte apărarea teritoriului naţional, cât şi misiunile în afara teritoriului naţional", a mai spus Duşa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO