ZF 24

Mai nou, la banca trebuie sa precizati afiliatia politica

16.08.2009, 13:02 23

Angajatii bancilor incep sa se poarte ca cei din serviciile secrete. Nu va mai cer doar data nasterii sau adresa, ci si afiliatia politica sau numele organizatiilor din care faceti parte.

Au pornit un amplu proces de colectare a datelor personale.

Mai mult, ii ameninta pe clientii care nu-si actualizeaza datele ca le vor fi blocate sau inchise conturile.

Masura face parte dintr-un proces global de combatere a spalarii banilor. Multe dintre bancile romanesti au omis insa sa-si informeze clientii despre acest lucru. In schimb, cand ii mai prind pe la banca, le trantesc in brate cateva zeci de pagini care trebuie completate.

Mai rau, au aparut si cazuri in care daca nu semneaza pe loc clientilor li se blocheaza accesul la banii din cont. Vorbim aici de intrebari de genul din ce partid faceti parte, daca ati spalat sau nu bani, numele beneficiarului real al banilor din cont si porecla.

Clientii bancilor mai au aproximativ o luna pentru a-si actualiza datele de contact. Insa Banca Nationala intentioneaza sa prelungeasca acest termen cu inca jumatate de an, tocmai pentru a preveni blocarea conturilor populatiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO