ZF 24

Majorarea de capital de la Impact s-a împotmolit din nou

Foto Silviu Matei

Foto Silviu Matei

Autor: Andrei Chirileasa

09.03.2014, 19:17 450

Acţionarii dezvoltatorului imobiliar Impact (IMP) au respins joi propunerea de majorare a capitalului social cu 80 mil. lei (17,7 mil. euro), din cauză că în convocatorul adunării generale a acţionarilor nu erau menţionate toate detaliile acestei operaţiuni, potrivit unui raport publicat pe bursă.

Astfel, acţionarii au decis ca problema majorării de capital să fie discutată într-o nouă AGA, după ce vor fi stabilite toate detaliile. Impact are nevoie de finanţare pentru a relua dezvoltarea proiectului Greenfield din nordul Bucureştiului după ce în ultimii trei ani compania şi-a redus vânzările şi a raportat pierderi uriaşe.

Anul trecut, Impact a raportat pierderi de 46,8 mil. lei, cu 38% mai mici decât în 2012, şi afaceri de 26 mil. lei, în creştere cu 19%. Anul trecut, omul de afaceri Gheorghe Iaciu a preluat 45% din Impact, iar preţul acţiunilor a crescut de peste patru ori pe bursă.

Pentru finanţarea companiei, acţionarii au aprobat anul trecut o ofertă de obligaţiuni convertibile în acţiuni în valoare de 100 mil. lei, dar care nu a fost finalizată, iar acum acţionarii au amânat luarea unei decizii privind majorarea capitalului cu 80 mil. lei.

Impact are în prezent o capitalizare bursieră de 160 mil. lei (35,5 mil. euro), dar preţul acţiunilor este încă sub valoarea nominală de un leu, ceea ce îngreunează atragerea de capital.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.03.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO