ZF 24

Mall-ul Zenith din Ploiesti, vandut din lipsa de finantare

Mall-ul din Ploiesti, vandut din lipsa de finantare
13.03.2009, 17:27 272

Fondul de investitii Lewis Charles Romania a anuntat ca a vandut companiei Blackpearl Property Limited proiectul centrului comercial Zenith din Ploiesti, constructia acestuia fiind amanata deoarece investitorul nu a reusit sa atraga surse de finantare.

"Proiectul este in faza avansata de planificare, dar in ciuda eforturilor importante pe care le-am facut, nu am reusit sa asiguram finantarea pentru constructia centrului comercial avand in vedere conditiile curente de pe pietele financiare. In consecinta, conducerea fondului a analizat cu atentie optiunile disponibile si a hotarat ca cel mai bine este vanzarea proiectului, ceea ce va reduce riscul la care este expus fondul", se arata în anuntul Lewis Charles.

Centru comercial Zenith urma sa atraga o investitie de 140 de milioane de euro, si sa fie deschis la sfarsitul anului 2010. Centrul comercial este amplasat la mica distanta de centrul Ploiestiului, in apropierea hipermarketului Carrefour.

Intr-o prima etapa de construire, mallul urma sa aiba o suprafata inchiriabila de 58.000 de metri patrati, urmand ca in cea de-a doua faza suprafata inchiriabila sa se ridice la 72.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO