ZF 24

Managementul Siveco şi-a răscumpărat acţiunile de la fondurile Intel Capital şi Enterprise Investors luând un credit de la Raiffeisen

Managementul Siveco şi-a răscumpărat acţiunile de la...

Autor: Adrian Seceleanu

07.01.2014, 00:08 331
Siveco a fost fondată în 1992 de Irina Socol, alături de soţul ei, Alexandru Rădăşanu - pe atunci, ca şi ea, angajat ca inginer software la Institutul Central în Informatică.
 
Managementul Siveco, cel mai mare jucător de pe piaţa locală de software, a finalizat la sfârşitul anului trecut negocierile cu fondurile de investiţii Intel Capital şi Enterprise Investor pentru răscumpărarea unui pachet de 32,5% din acţiunile companiei, potrivit unor documente publicate pe Arhiva de Garanţii Reale Mobiliare şi structurii actualizate a acţionariatului de la Registrul Comerţului.
 
Intel Capital - un fond al producătorului american de microprocesoare - şi polonezii de la Enterprise Investors au intrat în anul 2005 în acţionariatul Siveco, obţinând 32,5% din ac­ţiuni pentru 12 mil. dolari (circa 10 mil. euro).
 
Fondatorii companiei locale de software au derulat tranzacţia prin intermediul unei noi companii, Siveco Internaţional SA, care a fost înfiinţată la jumătatea anului trecut.
 
Peste 30% din acţiunile firmei implicate în tranzacţie sunt deţinute de Irina Socol - CEO al Siveco România, soţul său Alexandru Rădăşanu (vicepreşedinte al Siveco) şi alţi trei membri ai echipei de top management (Florin Ilia, Aurora Crusti şi Daniela Bichir). Acţionarul majoritar al Siveco Internaţional este compania Siveco Netherlands B.V. - cu 66,2% din titluri.
 
Pentru finanţarea tranzacţiei, Siveco Internaţional, Siveco Netherlands şi cei cinci fondatori ai producătorului de soft au obţinut în octombrie 2013 o finanţare de 14,7 mil. dolari de la Raiffeisen Bank, potrivit documentelor de la Arhiva de Garanţii Mobiliare, care fac referire şi la contractul de vânzare-cumpărare a acţiunilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO