ZF 24

Managerii din Bucureşti sunt mai deschişi la outsourcing şi la angajaţi în vârstă, cei din Cluj acceptă mai uşor minorităţile şi muncitorii pe termen scurt

Managerii din Bucureşti sunt mai deschişi la...

Autor: Roxana Rosu

24.11.2016, 14:32 829

Pieţele de IT din Bucureşti şi Cluj, deşi asemănătoare în multe privinţe, au o serie de elemente care le diferenţiază semnificativ, inclusiv la nivelul resurselor disponibile şi al atitudinii antreprenorilor.

Astfel, managerii şi antreprenorii din Cluj sunt mai puţin deschişi la a angaja personal în vârstă, colaboratori virtuali sau să apeleze la soluţii de outsourcing faţă de cei din Bucureşti, în schimb managerii clujeni sunt mai deschişi pentru angajarea personalului din rândul minorităţilor sau a muncitorilor pe termen scurt, potrivit unui studiu care compară piaţa de profil în cele două oraşe.

Studiul a vizat impactul factorilor disruptivi ai revoluţiei digitale asupra pieţei muncii şi asupra nevoilor de dezvoltare a abilităţilor şi competenţelor personalului din Cluj şi a fost realizat pe un eşantion de 274 de manageri de resurse umane, CEO, directori generali şi antreprenori.

Datele au scos în evidenţă şi faptul că managerii din Cluj sunt mai deschişi la colaborarea cu alte firme din industrie în dezvoltarea de programe care să soluţioneze problema lipsei forţei de muncă calificată.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO