ZF 24

Marea Britanie interzice tranzactiile speculative pe bursa

Marea Britanie interzice tranzactiile speculative pe bursa
18.09.2008, 21:37 19

Autoritatea financiara din Marea Britanie (Financial Services Authority - FSA) a decis sa interzica tranzactiile speculative de la Bursa din Londra care implica titluri ale companiilor financiare. De asemena, in cazul in care au loc tranzactii cu mai mult de 0,25% din capitalul unei companii, firma de brokeraj sau investitorul este obligat sa anunte acest lucru autoritatii, informeaza MarketWatch.

Conform autoritatii de reglementare, aceasta interdictie ar putea fi extinsa si asupra celorlalte sectoare din economie. Interdictia va ramane valabila pana pe 16 ianuarie, urmand a fi reanalizata in urmatoarele 30 de zile.

"Desi consideram ca tranzactiile speculative sunt o tehnica legitima de investitie in conditii normale ale pietei, circumstantele extreme actuale au dus la o piata haotica. Drept urmare, am luat aceasta actiune deciziva, dupa o atenta analiza, pentru a proteja integritatea fundamentala si calitatea pietelor si a le proteja de instabilitatile din sectorul financiar, a declarat Hector Sants, seful FSA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește și
AFACERI DE LA ZERO