ZF 24

Marea Britanie nu o duce prea bine: Royal Mail, serviciul poştal din Regatul Unit, îşi ascute securea şi se pregăteşte să dea afară 10.000 de angajaţi

Marea Britanie nu o duce prea bine: Royal Mail, serviciul...

Autor: Andrei Şerbănescu

16.10.2022, 10:00 337

Royal Mail, Serviciul poştal din Regatul Unit, a avertizat că până la 10.000 de locuri de muncă au fost în pericol ca răspuns la grevele lucrătorilor, deoarece au fost înregistrată o pierdere semnificativă în prima jumătate a anului, raportează Financial Times.

Serviciul poştal a dat vina pe o pierdere de 70 de milioane de lire sterline pe trei zile, după ce muncitorii au demarat o grevă într-o dispută privind salariul şi condiţiile. Royal Mail a înregistrat vineri o pierdere operaţională ajustată pentru prima jumătate a anului de 219 milioane de lire sterline, în scădere faţă de un profit de 235 de milioane de lire sterline în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Grupul a spus, pe baza estimărilor actuale, că ar putea fi nevoie să efectueze 5.000 până la 6.000 de concedieri până la sfârşitul lunii august a anului viitor.

Se estimează că Royal Mail va elimina 5.000 de posturi cu normă întreagă până în martie şi aproximativ 10.000 de locuri de muncă până în august, pe o perioadă de 12 luni.

„Este o zi foarte tristă”, a declarat directorul executiv Simon Thompson. „Regret că anunţăm aceste pierderi de locuri de muncă. Vom face tot ce putem pentru a evita concedierile obligatorii şi pentru a sprijini pe toţi cei afectaţi.”

„Decizia sindicatului de a alege greva dăunătoare în locul rezoluţiei creşte, din păcate, riscul unor reduceri suplimentare ale numărului de angajaţi”, a adăugat el.

Royal Mail estimează o pierdere din exploatare ajustată pe întregul an de aproximativ 350 de milioane de lire sterline. Aceasta ar putea creşte la 450 de milioane de lire sterline.

„Incertitudinea continuă înseamnă că administraţia nu poate oferi o perspectivă clară pentru întregul an”, se arată în comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO