ZF 24

Marian Vanghelie a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită de 30 mil. euro

Marian Vanghelie a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de...

Autor: Petru Mazilu

13.05.2021, 12:09 6235

Marian Vanghelie a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită de 30 de milioane de euro. Decizia nu este definitivă. Dosarul se află în instanţă de şase ani.

Marian Vanghelie a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti pentru luare de mită de 30 de milioane de euro.

„Condamnă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel la pedeapsa rezultantă de 11 ani si 8 luni închisoare. Interzice inculpatului, cu titlu de pedeapsă complementară exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, drepturi prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b Cod penal, pe o perioadă de 5 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”, scrie în documentul Tribunalului.

De asemenea, judecătorul a admis acţiunea civilă formulată de partea civilă Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti şi îl obligă pe inculpatul Vanghelie Marian- Daniel să plătească părţii civile suma de 15.044.700 euro, la cursul BNR din ziua plăţii, cu titlu de daune materiale.

Alte trei persoane au fost condamnate cu pedepse cuprinse între 3 şi 8 ani de închisoare. Decizia nu este definitivă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO