ZF 24

Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom, locul 27 în topul Fortune al celor mai puternice 50 de femei din business

Mariana Gheorghe, CEO-ul Petrom, locul 27 în topul...

Autor: Roxana Petrescu

15.10.2013, 19:57 1489

Mariana Gheorghe (57 de ani), CEO-ul Petrom, este singura femeie manager din România inclusă în topul celor mai puternice 50 de doamne din lumea afacerilor la nivel internaţional, exclusiv SUA, realizat de revista Fortune.

Mariana Gheorghe, care a preluat din 2006 frâiele celei mai mari companii din România, ocupă anul acesta locul 27, aflându-se într-o companie selectă de femei de afaceri printre care se numără Maria das Gracas Foster, CEO-ul Petrobras, sau Güler Sabanci - de la Sabanci Holding (Turcia).

Topul „Most Powerful Women in Business“ este realizat de editorii Fortune folosind patru criterii, respectiv dimensiunea şi importanţa în economia globală a companiei conduse, situaţia actuală şi strategia companiei, carieră, precum şi influenţa culturală şi socială a persoanei. Comparativ cu ediţia de anul trecut, Mariana Ghoerghe a urcat anul acesta 5 poziţii în clasamentul întocmit de Fortune.

Pentru Statele Unite, piaţă pentru care a fost întocmit un clasament separat de editorii Fortune, topul celor mai puternice femei de afaceri este condus de Ginny Rometti, CEO al IBM, urmată de Indra Nooyi, şefa PepsiCo, Ellen Kullman, DuPont, Marillyn Hewson, Lockheed Martin, şi Sheryl Sandberg, Facebook.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.10.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO