ZF 24

Marii berari nu lasa pozitiile de director executiv si financiar pe mana romanilor

15.06.2008, 14:15 24

Din 20 de manageri care ocupa pozitii-cheie in multinationalele din industria berii doar 40% sunt romani, insa acestia din urma domina vanzarile, marketingul, dar si departamentul de resurse umane. Astfel, daca finantele si conducerea executiva sunt lasate deocamdata pe mana unor expati, strategiile de marketing, pozitionarea in piata a brandurilor si chiar negocierea cu lanturile de retail sunt realizate de catre romani.

"Cred ca este o decizie fundamentata mai mult pe competentele si caracterul persoanelor. Compania noastra tine foarte mult ca expatii sa invete limba romana si cultura locala, pentru a intelege mai bine mediul in care compania isi deruleaza activitatea si nu are o regula care sa desemneze in mod obligatoriu expati in departamentul financiar sau ca CEO si cetateni locali in departamentele de marketing si vanzari", spune Shachar Shaine, presedintele Tuborg Romania.

Cititi in suplimentul de luni al ZIARULUI FINANCIAR, Profesii, care este "careul de asi" din fruntea multinationalelor de bere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO