ZF 24

Marii investitori ai bursei s-au cam ferit de sectorul energetic. SIF1 şi SIF4, nicio mişcare în T1/2020 la marile companii din energie listate. SIF3 a făcut câteva achiziţii, SIF Oltenia a vândut doar la Petrom

Marii investitori ai bursei s-au cam ferit de sectorul...

Autor: Liviu Popescu

12.06.2020, 20:25 767

♦ Cel mai probabil faptul că SIF-urile s-au ferit să tranzacţioneze la societăţi din energie precum Transgaz, Electrica, Conpet, Transelectrica în T1/2020 arată pe de o parte că fie SIF-urile s-au orientat spre alte sectoare listate, precum cel bancar,  fie că au ales să stea pe cash pentru noi oportunităţi dată fiind volatilitatea sălbatică de la finele lunii martie.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), printre cei mai mari investitori ai bursei, au cam stat pe bară în ceea ce priveşte tranzacţionarea cu acţiuni ale marilor companii de energie întrucât SIF1 şi SIF4 nu au tranzacţionat nicio acţiune în primul trimestru din 2020, iar celelalte trei SIF-uri au avut doar câteva schimbări în acest portofoliu, arată calculele realizate în exclusivitate de Ziarul Financiar.

Cel mai probabil faptul că SIF-urile s-au ferit să tranzacţioneze la societăţi din energie precum Transgaz, Electrica, Conpet, Transelectrica în primul trimestru al anului 2020, arată pe de o parte că fie SIF-urile s-au orientat spre alte sectoare listate, precum cel bancar,  fie că au ales să stea pe cash pentru noi oportunităţi dată fiind volatilitatea sălbatică de la finele lunii martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO