ZF 24

Marii retaileri de modă ai lumii sunt în pragul falimentului: Celebrul brand Brooks Brothers, care i-a îmbrăcat Kennedy şi pe bancherii de pe Wall Street, a intrat în insolvenţă. Săptămâna trecută şi celebrul brand G-Star RAW şi-a cerut insolvenţa

Marii retaileri de modă ai lumii sunt în pragul...

Autor: Ziarul Financiar

12.07.2020, 14:05 5345

Brooks Brothers, un retailer de îmbrăcăminte cu o istorie de 200 de ani, care a îmbrăcat 40 de preşedinţi americani şi care a devenit favoritul bancherilor din Wall Street, şi-a cerut insolvenţa, scrie CNN.

Dificultăţile companiei au început de mai multă vreme, odată ce ţinuta de afaceri a devenit tot mai casual în ultimii ani. Ceea ce a dat lovitura finală a fost însă pandemia, care a decimat veniturile companiei, în condiţiile în care mulţi oameni de afaceri, bancheri sau simpli angajaţi care lucrează de acasă au optat pentru ţinute mult mai relaxate, cu tricouri, pulovere sau blugi, în loc de costum.

"Cu toate că pandemia a afectat puternic perspectivele, Brooks Brothers a suferit de multă vreme că nu s-a adaptat decisiv la tendinţele în schimbare", a spus Neil Saunders, directorul general al GlobalData Retail. „Când vine vorba de gusturi şi stil, Brooks Brothers a înotat împotriva valului”.

Brooks Brothers şi-a cerut insolvenţa ​miercuri într-un tribunal din Delaware. Compania a avertizat în iunie că va disponibiliza aproape 700 de muncitori din trei state şi caută un cumpărător, deoarece coronavirusul a lovit puternic businessul şi a decimat cifra de afaceri.

Compania a evaluat diverse opţiuni strategice, inclusiv o potenţială vânzare, dar nu a reuşit să găsească încă un cumpărător. Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru CNN Business că se aşteaptă să "finalizeze procesul de vânzare în următoarele câteva luni".

Retailerul este în proces de a închide 20% din cele 250 de magazine din SUA. Conform cererii de faliment, Brooks Brothers a păstrat 75 milioane de dolari în finanţare pentru a continua operarea.

Săptămâna trecut şi retailerul Search G-Star RAW şi-a cerut insolvenţa, în condiţiile în care coronavirusul continuă să afecteze puternic retailul de fashion. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO